sábado, 5 de noviembre de 2016

Fem panellets!

A la classe de les estrelles, aquesta setmana ens hem posat mans a 'obra i hem preparat un dolç ben típic d'aquestes dates; els panellets! Ha estat una experiència molt divertida per nosaltres, ja que hem après coses com que la llimona ve dels arbres i no del "Spar"i que el sucre és dolç (i ens encanta!). A més a més, també hem notat que les ametlles són cruixents, que hem de ficar les mans dintre del menjar per cuinar, i molt important que abans de cuinar ens hem de rentar les mans i després no podem ficar-les a la boca, tampoc al nas...

Vam tastar el sucre! Ens llepavem un poc el dit i després el banyàvem. Mmmm que bo!





Després d'haver tastat els ingredients vam passar a mesclar-los, primer la farina d'ametlla, el sucre i després un poc de pell de llimona, la qual feia molt bona olor!





Després vam afegir-hi els dos ous, la patata bullida i vam començar a barrejar la mescla, tots hem treballat molt!










Entre mescla i mescla no ens podiem estar de llepar-nos els dits... que bona aquesta massa!



Mireu quina enfeinada!









Finalment vam fer unes boletes i les vam decorar amb ametlla picada de diferents grandàries.







Quan vam acabar les boletes, per tal que quedéssin més brillants, les vàrem pintar amb un ou batut i posar al forn (precalentat prèviament a 200º) durant 12 - 15 minuts. Aquest ha estat el resultat:


Ens han agradat molt tal i com podeu veure. Bon profit!



Els ingredients que hem emprat (per si us voleu animar a fer-los en casa) són:

- 600gr de farina d'ametlla.
- 250gr de sucre.
- 2 ous.
- 1 patata bullida.
- Pell d'una llimona.
- Ametlla picada de diferents grandàries (per la cobertura) i un ou (per pintar els panellets).

No hay comentarios:

Publicar un comentario